Utorak, 02 Travanj 2024
USKLIKNUO JE ĆIPE O NAJVEĆOJ BRIZI U HRVATA

ĆIPI LOŠE PAO GRAH: NEUTRALNI WC NE POSTOJI!

Stipo Mlinarić Ćipe Stipo Mlinarić Ćipe Foto: Nera Šimić / CROPIX
Piše:

Svaka čast Stipi Mlinariću na njegovu ratnom putu, njegovoj borbi za Hrvatsku u Domovinskom ratu. Možda je on bio dobar ratnik, branitelj, no za političara mu Bog nije dao nešto talenta. Stipo Mlinarić Ćipe, Vukovarac sa zagrebačkom adresom nosi naime listu Domovinskog pokreta u X. izbornoj jedinici. Prema onome što je danas pričao u Dubrovniku na konferenciji za novinare, sazvanoj, onako, s nogu, u Parku Luja Šoletića, moraš se zapitati zašto netko za njega glasa, osim samo zato što je bio branitelj jer sve ono što je Ćipe pričao tek je obično mlaćenje prazne slame.

Stipo Mlinarić prije početka kampanje nije koristio usluge gatara. Njegovu sudbinu nitko nije gledao u kristalnoj kugli. Nije mu trebalo čitati iz tarot karata ili bacati grah i na razne proricatelje trošiti pare, ali mu je grah na koncu ipak nekako loše pao. Naime, mjesec dana prije raspuštanja Sabora, čovjek iz vladajuće koalicije, otkrio mu je što će se događati u bližoj budućnosti. Da, čovjek kojeg Ćipe nije želio imenovati, Mlinariću je tako rekao da će ih mediji bojkotirati. Ostvarilo se to proročanstvo jer, požalio se Mlinarić, bojkotiraju ga mediji gdje god krene. Od Trilja do Dubrovnika nigdje kamera velikih TV kuća. Plan je to, kaže on, osmišljen u mračnim sobicama HDZ-a. Jer Ćipe je inače politički genijalac, neshvaćeni naravno, pa je velika šteta da narod ne čuje što on ima za reći.

HDZ i SDP nastali su iz Komunističke partije Hrvatske, poučio je novinare Ćipe nakon što je završio prolog o bliskoj budućnosti u kojoj je bojkotiran. Nije mogao, a da ne naglasi kako su Milanović i Plenković jeli kroasane i pili čaj dok je on s drugim braniteljima bio u rovovima, boreći se za državu. Zanesen naglašavanjem svog braniteljstva i isticanjem kako on ni ostali branitelji na listi ni pred kim neće saginjati glave, Ćipe nije stigao otkriti vole li Milanović i Plenković prazne ili kroasane s punjenjem. Nije otkrio ni hoće li u koaliciju s onim tko im možda ponudi košaricu kroasana, jednu s marmeladom i drugu s čokoladom. Pred jednom od košara Domovinski pokret, pa i Ćipe, morat će pognuti glavu. Zapravo, ako su predviđanja gatara točna, grah je pao tako da su u Domovinskom pokretu i prije izbora ispružili ruku pred SDP-ovom košarom, sljednicima toliko im mrske Komunističke partije Hrvatske.

Nositelj liste Domovinskog pokreta u X. izbornoj jedinici, Stipo Mlinarić u Vukovaru je inače završio Strukovnu srednju školu „Eduard Kardelj” i po struci je obućarski tehničar. Nakon što je pospremio vojničke čizme, u godinama nakon mirne reintegracije Slavonije u njegovu rodnom Vukovaru, u potpuno uništenom gradu život nije bio lak. No, dok s gnušanjem priča o HDZ-u i SDP-u, Stipo Mlinarić zapravo ne shvaća koliko im je sličan. Jer i u Domovinskom pokretu, kao i u ostalim strankama, oni koji su ih kušali, dobro znaju koliko su ukusni kolači i ostale slastice iz političke košare. Jednom kad ih probaš teško ih se zasititi, a još teže bez njih ostati. Zato Stipo Mlinarić Ćipe ide i u ovu izbornu utrku, a okosnica programa Domovinskog pokreta su izgleda – zahodi. Naime, osim o HDZ-u i SDP-u u Dubrovniku je Ćipe pričao kako je oprao ruke u muškom zahodu jer za njih u Domovinskom pokretu postoje samo muško i žensko.

- Neutralni WC ne postoji! - uskliknuo je Ćipe o najvećoj brizi u Hrvata.