Srijeda, 25 Listopad 2023
Kaže kako je to samopomoć

BULJ KAŽE KAKO ĆE ORGANIZIRATI „SEOSKE STRAŽE” ZA ZAŠTITU OD IMIGRANATA

Miro Bulj Miro Bulj Foto: Damjan Tadić / CROPIX


Gradonačelnik Sinja i Mostov saborski zastupnik Miro Bulj ponovio je u srijedu da će organizirati civilnu stražu na granici i samozaštitu od ilegalnih migranata na sinjskom području te je ponovno pozvao na slanje vojske duž granice s Bosnom i Hercegovinom.

"Šuplja nam je granica i organizirat ćemo samopomoć ako se ugrozi našu djecu", rekao je Bulj na konferenciji za novinare u Saboru te ponovno zatražio da se na granicu pošalje vojska kao pomoć policiji.

Poručio je da će stanovnici Cetinske krajine biti učinkoviti u obrani granice, no nije odgovorio podrazumijeva li samozaštita i upotrebu oružja. Samo je istaknuo da će seoske straže znati odgovoriti učinkovito čak i ako se bude pucalo iz oružja.

Ponavljajući da je legalist i hrvatski branitelj, Bulj je naveo kako će stražu na granici, ako bude potrebno, organizirati preko Civilne zaštite.

Na pitanje je li to ilegalno, odgovorio je protupitanjem - je li ilegalno živjeti uz nezaštićenu granicu?

Najavio je da će u četvrtak poslati službeni dopis premijeru s pitanjem tko će biti odgovoran za incidente u pograničnim područjima gdje ilegalni migranti, među kojima su i teroristi, ulaze bez ičije odgovornosti.

"Plenković se na Markovu trgu ogradio ogradama, sebe zaštitio i stavio pod stakleno zvono, a na pograničnom području mu smeta Hrvatska vojska", kazao je Bulj zatraživši jednak tretman za sve građane i hitno uklanjanje "sramotne ograde" ispred Banskih dvora i Sabora.

Zatražio je da vojska na granici pomogne policiji koja nema dovoljno kadra da zaštiti granicu preko koje ilegalni migranti prolaze kao kroz "šuplji sir" i pozvao Vladu da zaštiti granicu od ilegalnih migranata, nakon što su to učinile Slovenija, Mađarska i Italija.

(Hina)