Nedjelja, 17 Listopad 2021
UNUTARSTRANAČKI IZBORI U HDZ -U

Blaž Pezo novi je predsjednik županijskog HDZ -a; donosimo i rezultate po gradovima i općinama

Blaž Pezo vodit će HDZ Dubrovačko - neretvanske županije Blaž Pezo vodit će HDZ Dubrovačko - neretvanske županije Foto: JP
Piše:

Blaž Pezo iz Dubrovnika novi je predsjednik Županijskog HDZ -a Dubrovačko – neretvanske županije. U Predsjedništvo Županijske organizacije HDZ -a izabrani su Joško Cebalo, Dalibor Milan, Roberto Krile i Đuro Lonza.

Pezo inače na unutarstranačkim izborima nije imao protukandidata, a na čelo ŽO HDZ -a dolazi nakon Branka Bačića. HDZ -ovu Županijsku organizaciju Dubrovačko – neretvanske županije Branko Bačić vodio je u tri uzastopna mandata.

Nakon lokalnih izbora najavio je kako se za predsjednika ŽO HDZ -a više neće kandidirati zbog brojnih stranačkih obaveza u Zagrebu. Bačić je naime predsjednik Kluba HDZ -a u Hrvatskom saboru i član Predsjedništva te stranke.

Inače se već neko vrijeme špekuliralo kako će Blaž Pezo biti novi predsjednik ŽO HDZ -a, a na koncu je bio i jedini kandidat. Blaž Pezo je ravnatelj Lučke uprave Dubrovnik i vijećnik HDZ -a u Županijskoj skupštini Dubrovačko – neretvanske županije i Gradskom vijeću Grada Dubrovnika.

Za predsjednika GO Korčula izabran je Andrija Fabris dok je članstvo za predsjednika GO HDZ -a Metković izabralo aktualnog gradonačelnika Dalibora Milana.

I dubrovački gradonačelnik Mato Franković ostaje na čelu dubrovačke HDZ -ove organizacije. Gradsku organizaciju u Opuzenu vodit će Ivan Vodanović.

Općinski odbor HDZ -a Dubrovačko primorje i dalje će voditi Nikola Knežić, aktualni načelnik, a HDZ-ov Općinski odbor Janjina Vlatko Mratović, također načelnik općine. Stonsku općinsku organizaciju sljedeće četiri godine vodit će Frano Vlašić, u Trpnju je izabran Tonči Jelaš, a u Orebiću Tomislav Ančić, ujedno i aktualni načelnik. Članovi HDZ -a općine Mljet za predsjednika su izabrali načelnika Điva Marketa.

Za predsjednika OO HDZ -a Slivno izabran je Smiljan Mustapić, a Kula Norinska Nikola Batinović. Za predsjednika HDZ -a Pojezerje izabran je Borislav Dominiković, dok je za predsjednicu HDZ -a Zažablje izabrana Maja Vrnoga. Oboje su također na čelu svojih općina.

Za predsjednicu HDZ -ove organizacije na Lastovu izabrana je aktualna načelnica Anita Jančić Lešić. Anto Bezek izabran je na čelo općinske organizacije Lumbarda, Miroslav Pecotić u Smokvici, Franciska Jurišić Bačić u Blatu, a Tatjana Vučetić u Veloj Luci.

U Konavlima će i sljedeće četiri godine na čelu HDZ -a biti Ivo Simović, u Župi dubrovačkoj Lovorko Klešković.

HDZ -ovo članstvo biralo je danas nove/stare predsjednike četiri gradska i 17 HDZ -ovih općinskih odbora.

Unutarstranački izbori za vodstvo HDZ -a Ploče održat će se za dva mjeseca. Naime, Krešimir Šunjić povukao je kandidaturu za predsjednika, a isto je učinio i kandidat za potpredsjednika te je odlučeno da se izbori odgode.