Četvrtak, 21 Listopad 2021
NASTAVLJENA POLEMIKA O „GPS -U ZA KONAVOSKOG PROČELNIKA”

Andro Vlahušić pojasnio kako se 2009. kao gradonačelnik izgubio u svom vlastitom gradu

Bivši dubrovački gradonačelnik Andro Vlahušić Bivši dubrovački gradonačelnik Andro Vlahušić Foto: dm


Bivši dubrovački gradonačelnik Andro Vlahušić, kada je 2009. godine prvi put izabran na tu dužnost uspio se, na neki način, izgubiti u vlastitom gradu. Naime, Vlahušić tada nije znao doći do Pomorskog muzeja do kojeg se dolazi preko jednog od ulaza na dubrovačke zidine. Ta anegdota ponovo je danas došla u centar pažnje nakon što je Vlahušić za Dubrovnikpress.hr izjavio da bi komunalnom pročelniku koji bi u Dubrovnik došao iz Konavala „trebao GPS dok bi se naučio ići po gradu” što je uvrijedilo konavoskog načelnika Boža Lasića, koji mu je na Dubrovnikpressu i odgovorio.

Danas je pak Vlahušić pojasnio svoju izjavu, ali i kako se izgubio 2009. u gradu kojem je bio gradonačelnik.

- Biti pročelnik komunalnog odjela u Gradu Dubrovniku, gdje moraš biti na ulici, na cesti, poznavati svaku ulicu, svaki kvart, svaku kantu za smeće, zato ti treba GPS. Pročelnik komunalnog odjela je prvi čovjek koji se nalazi na cesti, radi sat vremena u gradu, a sedam sati treba znati što god ga se pita. Na primjer gdje je Sinjska ulica. Kako će to ovaj znati? – pojasnio je svoju prethodnu izjavu Vlahušić aludirajući na Miljenka Mikulića, inače pročelnika u Općini Konavle koji se spominjao kao kandidat za komunalnog pročelnika u Gradu Dubrovniku.

A što se tiče toga da se izgubio u svom gradu, Vlahušić je za Dubrovnikpress.hr kazao:
- Nisam znao za ulaz na zidine u Karmenu, zato sam i šetao okolo, upoznao grad šećući i bio na ulici non stop, na plaži i na ulici. Trebalo mi je najmanje dvije godine dana da spoznam gdje su glavni problemi. Kada bi radili komunalne projekte ili projekte za GUP, mi bi ukrcali sve pročelnike i vozili se po gradu da vidimo gdje je što. Ni Mato (Franković, aktualni gradonačelnik op.a.) to ne zna, tj. nije znao na početku mandata, ali sad je već znatno bolji. – rekao je Vlahušić za Dubrovnikpress.hr

dm