Četvrtak, 27 Listopad 2022
NASTUPIT ĆE I AKROBATSKA GRUPA HRZ-A „KRILA OLUJE“

30. obljetnica oslobođenja juga Hrvatske; programDubrovačko - neretvanska županija, Grad Dubrovnik, općine Konavle, Župa dubrovačka, Dubrovačko primorje i Ston pozivaju sve hrvatske branitelje i članove njihovih obitelji, članove obitelji poginulih i umrlih branitelja te ostale naše sugrađane da 28. i 29. listopada 2022. u Dubrovniku nazoče obilježavanju 30. obljetnice oslobođenja juga Hrvatske.

Program počinje u petak, 28. listopada 2022. u 18 sati otvorenjem izložbe „Dani ponosa 1992. – 30. obljetnica oslobođenja hrvatskog juga“ u Muzeju Domovinskog rata Dubrovnik, u tvrđavi Imperijal na Srđu.

U subotu u 10 sati na Stradunu predviđen je mimohod ratnih zastava i predstavnika postrojbi s područja županije koje su sudjelovale u obrani i oslobođenju juga Hrvatske.

Ispred crkve svetoga Vlaha u 10 sati i 45 minuta bit će upriličena prezentacija Počasno-zaštitne bojne.

Akrobatska grupa Hrvatskog ratnog zrakoplovstva „Krila Oluje“ izvest će oko 12 sati i 30 minuta svoj letački program koji se može pratiti s Porporele, Peskarije i s Trga oružja.

Taktičko-tehnički zbor od 10 do 19 sati u Luci Gruž (ulaz pored autobusnog kolodvora) predstavit će opremu i naoružanje Hrvatske vojske i Ministarstva unutarnjih poslova.

U predvorju Kazališta Marina Držića biti će od subote 29. listopada do 6. studenog izložena jedina sačuvana, originalna, oslikana zaštita izloga Bombonijere Kraš na Stradunu.

Dobrodošli na obilježavanje 30. obljetnice oslobođenja!

Dubrovačko - neretvanska županija